Dit heerlijke bijgerecht past heel goed bij een Griekse of Turkse maaltijd. Maar kan natuurlijk ook heel goed als bijgerecht gegeten worden bij andere gerechten.
Gebruik lekkere verse kruiden en voor een extra lekkere smaak de biologische olijfolie Umbrië Limoen en olijfolie Umbrië knoflook.
Gegrilde aubergine met verse kruiden en limoenolijfolie
Ingrediënten
- 1 grote aubergine of 2 kleine
- 2 el bakolijfolie
- zeezout
- Dressing:
- 1 el olijfolie Umbrië limoen (uit onze shop)
- 1 el olijfolie Umbrië knoflook (uit onze shop)
- 1/2 tl gedroogde oregano of 1 el verse oregano
- 1 el verse peterselie, fijngesneden
Instructies
Snijd de aubergine in dunne plakken van ongeveer 0,5 cm.
Smeer de plakken in met de bakolijfolie en rooster ze aan beide kanten in een grillpan of op de BBQ.
Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Meng de gegrilde aubergineplakken met de dressing en bestrooi met zeezout naar smaak.
Notities
Extra benodigdheden: grillpan of bbq
Nog geen beoordelingen