Bijgerechten/ Groenten/ Vegetarisch

Rode kool roerbak met cranberries en rozijnen

Rode kool roerbak met cranberries en rozijnen

Rode kool is een echte wintergroente. Je kunt de kool op verschillende manieren klaarmaken door te koken, stoven of roerbakken. En zelfs rauw als salade is rode kool heerlijk. 

Door het toevoegen van kruiden of andere smaakmakers krijgt de kool een heerlijke smaak. In dit gerecht blussen we de rode kool af met een beetje balsamico. Heerlijk voor de smaak en de kleur licht daardoor ook op.

 

Tip: gebruik onze biologische balsamico in gerecht! 

Rode kool roerbak met cranberries en rozijnen

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 verse rodekool
  • 2 el olijfolie (bijv. onze Olijfolie Umbrië uit onze winkel)
  • 4 el rozijnen
  • 2 el cranberries
  • 2 el balsamico (bijv. onze Olijfolie Umbrië uit onze winkel)
  • 1 el suiker
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Maak de rode kool schoon en snijd in dunne repen. Gebruik hiervoor eventueel een keukenmachine.

2

Verhit de olijfolie in een wok en voeg de rode kool toe. Roerbak ongeveer 5 minuten.

3

Voeg de rozijnen en cranberries toe en bak een paar minuten mee.

4

Blus af met de balsamico, voeg de suiker toe en roer goed door.

5

Roerbak de rode kool nog ongeveer 10 minuten.

6

Breng op smaak met peper en zeezout.

Notities

Extra benodigdheden: keukenmachine (optioneel)

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter