Rode kool is een echte wintergroente. Je kunt de kool op verschillende manieren klaarmaken door te koken, stoven of roerbakken. En zelfs rauw als salade is rode kool heerlijk.
Door het toevoegen van kruiden of andere smaakmakers krijgt de kool een heerlijke smaak. In dit gerecht blussen we de rode kool af met een beetje balsamico. Heerlijk voor de smaak en de kleur licht daardoor ook op.
Tip: gebruik onze biologische balsamico in gerecht!
Rode kool roerbak met cranberries en rozijnen
Ingrediënten
- 1 verse rodekool
- 2 el olijfolie (bijv. onze Olijfolie Umbrië uit onze winkel)
- 4 el rozijnen
- 2 el cranberries
- 2 el balsamico (bijv. onze BBQandcooking balsamico uit onze winkel)
- 1 el suiker
- peper
- zeezout
Instructies
Maak de rode kool schoon en snijd in dunne repen. Gebruik hiervoor eventueel een keukenmachine.
Verhit de olijfolie in een wok en voeg de rode kool toe. Roerbak ongeveer 5 minuten.
Voeg de rozijnen en cranberries toe en bak een paar minuten mee.
Blus af met de balsamico, voeg de suiker toe en roer goed door.
Roerbak de rode kool nog ongeveer 10 minuten.
Breng op smaak met peper en zeezout.
Notities
Extra benodigdheden: keukenmachine (optioneel)
2 Comments
Anita
20 februari 2023 at 18:42Heerlijk! Ik heb er ook nog een appel door gedaan.
bbqandcooking
22 februari 2023 at 09:20Ja dat is ook heerlijk! Wisselen wij ook wel eens mee af 🙂