Reviews

Inkbird IBT-4XC Thermometer

INKBIRD IBT-4XC Thermometer

Alweer de 3e thermometer van INKBIRD die wij mogen testen, maar wel precies op het juiste moment. Deze bluetooth thermometer, met maar liefst 4 probes, is namelijk spatwaterdicht en met het einde van de zomer komen er steeds meer BBQ sessies met een regenbui. De eerste keer dat ik de thermometer ging testen werd hij dan ook direct op de proef gesteld en gedurende 4 uur geteisterd door enkele flinke regenbuien. Die test werd glansrijk doorstaan en ook later heeft hij nog enkele buien zonder problemen getrotseerd.

Inhoud van de doos
De thermometer wordt geleverd in een stevig doosje met hierin 3 probes en 1 omgevingssonde (voor het meten van je rooster of oven) , 2 roosterklemmen, een USB-C oplaadkabel, een handleiding en een garantiekaart.  De thermometer is aan de achterzijde voorzien van een magneet zodat hij ook eenvoudig is op te hangen aan de BBQ of oven.

Kalibratie
Iedere review van een thermometer begin ik altijd met het kalibreren van de sondes. In de test met de pan met kokend water gaven de 3 vleesprobes snel de 100 graden aan. De omgevingssonde is duidelijk wat langzamer maar balanceerde na ongeveer 20 seconden tussen 100 en 101 graden. Een uitstekend resultaat. Het temperatuurbereik van de sondes is tussen de 0 ⁰C en 250 ⁰C en net als met de IBT-2X kunnen de sondes kortstondig tot 300 ⁰C gebruikt worden. Ik raad dit echter niet aan, omdat de  kans dat je te lang en te hoog gaat toch beschadigingen oplevert aan je probes of sonde en dat is zonde.

INKBIRD IBT-4XC Thermometer

Bluetooth verbinding
Via de BBQ Go App gaat het verbinden met je telefoon snel en simpel. Ik heb dit getest met een Android toestel en ondervond geen problemen. Ik heb geen ervaring met het verbinden met een Apple Iphone.
Het bereik volgens Inkbird zou 50 meter zijn, maar dit zal waarschijnlijk getest zijn in een open veld zonder obstructies. In de praktijk haal ik de 20 meter zonder problemen.  Ik kan prima door ons huis wandelen en alleen op zolder valt het bereik weg.

Gebruik BBQ GO app
De thermometer werkt samen met de BBQ GO App. De app is gebruiksvriendelijk en je ziet in 1 oogopslag de temperatuur van 3 van de 4 probes. Voor de 4e probe moet je scrollen op het scherm. Daarnaast kun je per probe een grafiek of timer bijhouden. Ook kun je vooringestelde waarden gebruiken voor diverse soorten vlees en vis en gaat er een alarm af zodra de temperatuur of tijd bereikt is. Deze instellingen zijn allemaal aan te passen naar eigen voorkeur.

Ook kun je een alarm instellen wanneer de verbinding met je telefoon wegvalt, zodat je niet voor verassingen komt te staan wanneer je gaat kijken bij je BBQ.

Batterijduur
De thermometer is uitgerust met een oplaadbare 1000 mAh batterij die volgens de specificaties ruim 60 uur mee moet gaan. Ik heb hem ongeveer 20 uur getest, waarbij de batterij van 79% naar 34% is leeggelopen. Als ik dat omreken dan kom ik dicht in de buurt van de 60 uur. Met de bijgeleverde USB-C kabel is de oplader snel weer opgeladen.

Spatwaterdicht
Zoals ik deze review al begon is een van de zeer prettige kenmerken dat de thermometer spatwaterdicht is. Aangezien wij (nog) geen mooie overkapping in onze tuin hebben is dit zeker geen overbodige luxe. Tijdens de vuurdoop van deze review heeft de thermometer echt serieuze buien doorstaan.

Verbeterpunt
De thermometer is zeer prettig in verbruik, maar belangrijkste aandachtspunt vinden wij dat het soms lastig is om te zien welke kabel in welk stuk vlees zit. Als je gaat schuiven met het vlees over je rooster dan is het soms een wirwar van kabels. Dit is op te lossen door bijvoorbeeld beide uiteinden te voorzien van een kleurtje.

Prijs
De Inkbird-4XC is hier te bestellen via Amazon voor de prijs van €65.99. Ook deze thermometer is wat ons betreft prima geprijsd qua prijs/kwaliteitsverhouding.

Conclusie
INKBIRD heeft ons ook deze keer niet teleurgesteld met de IBT-4XC. Wanneer je meerdere stukken vlees of BBQ’s hebt is het super fijn dat je er 4 probes op kunt aansluiten. De probes geven de temperatuur snel en nauwkeurig weer en hebben gezorgd dat we geen taaie stukken vlees hebben moeten eten. Gezien het Hollandse zomerweer is het ook zeer prettig dat hij spatwaterdicht is en zonder problemen regenbuien doorstaat. De app en de alarmen werken prima en zijn gebruiksvriendelijk.

INKBIRD IBT-4XC Thermometer
disclaimer: De vleesthermometer is ter beschikking gesteld door Inkbird Nederland, maar deze review is onze eigen mening en ervaring met het product.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter