Hoofdgerechten

Thaise kip in zoetzure saus (Pad Priew Wan)

Thaise kip in zoetzure saus - Pad Priew Wan

Prad Priew Wan is een echte klassieker in de Thaise keuken. Dit roerbakgerecht met zoetzure saus kan met kip, maar ook met varkensvlees, rundvlees of garnalen gemaakt worden. Het is geen pittig gerecht, dus het valt vaak ook erg goed in de smaak bij kinderen. 

Wil je het gerecht wel iets pittiger maken, dan kun je een fijngesneden rode peper of een beetje cayennepeper toevoegen naar smaak.

OP zoek naar meer Thaise recepten? Wij hebben ook een heerlijk recept voor Thaise viskoekjes en Thais gestoofd rundvlees op onze site staan.

Thaise kip in zoetzure saus - Pad Priew Wan
Thaise kip in zoetzure saus - Pad Priew Wan

Thaise kip in zoetzure saus - Pad Priew Wan

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el oestersaus
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 verse ananas
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el sojasaus
  • 1 el suiker
  • 1 el witte wijnazijn
  • 200 ml water
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el maïzena
  • peper
  • zout

Instructies

1

Snijd de kipfilet in reepjes.

2

Maak de marinade door 1 el rijstolie met de oestersaus te mengen. Breng op smaak met peper en zout. Roer de marinade door de reepjes kip, dek af met plasticfolie en laat minimaal 1 uur marineren.

3

Snijd de ui in stukken, de tomaten in partjes en de komkommer in reepjes van ongeveer 5 cm.

4

Maak de ananas schoon door de buitenkant en de harde kern te verwijderen en snijd het vruchtvlees in stukjes.

5

Snijd de paprika's in lange reepjes en snijd de knoflook fijn.

6

Verhit 1 el rijstazijn in een wok en fruit de stukjes ui met de fijngesneden knoflook. Voeg de kipreepjes erbij en bak kort mee. (Zorg dat ze nog niet helemaal gaar zijn.)

7

Voeg toe de sojasaus, suiker, witte wijnazijn, het water en de tomatenpuree erbij en roer goed door.

8

Los de maïzena op in een kommetje met 1 el warm water en roer door de saus. (De saus wordt gebonden door toevoeging van maïzena. Mocht je de saus nog iets dikker willen hebben, voeg dan nog een beetje opgeloste maïzena toe.

9

Voeg de gesneden tomaat, paprika en komkommer erbij en bak 10 mee.

10

Voeg de ananasstukjes erbij en laat alles nog 5 tot 10 minuten zachtjes pruttelen.

11

Breng op smaak met peper en zout.

Notities

Extra benodigdheden: wok

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter