In deze zomerse salade hebben we de heerlijke witte asperges in zoetzuur gebruikt van Tasty Spears. Deze asperges zijn ingelegd in o.a. azijn, honing, chili, mosterdzaden en kruiden zoals laurier en piment. Echt een heerlijke verrassing in een potje! De smaakvolle asperges combineren heel goed met het zoute van de gegrilde beenham, de hazelnoten en de frisse kruidendressing. Een heerlijke salade als bijgerecht bij een mooie maaltijd of voor bij de bbq!
Salade met zoetzure asperges, gegrilde beenham en hazelnoten
Ingrediënten
- 1 krop Romaine sla
- 1 el ongebrande hazelnoten
- 1 potje asperges in zoetzuur (Tasty Spears)
- 90 gram dunne gegrilde beenham
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 2 el mayonaise
- 1 witte balsamico
- 1 el olijfolie
- 1 el verse peterselie
- 1 el verse bieslook
- peper
- zeezout
- Extra bieslook en peterselie voor garnering
Instructies
Was de romaine sla en verdeel de blaadjes over een groot bord.
Verhit een kleine koekenpan op het vuur en rooster de hele hazelnoten ongeveer 5 minuten. Laat afkoelen op een bord.
Laat de asperges uitlekken in een vergiet en verdeel ze over de romaine sla.
Leg de plakjes beenham tussen de asperges op het bord.
Voeg het fijngesnipperde sjalotje, de mayonaise, witte balsamico, olijfolie en de verse kruiden in een hoge maatbeker en maal alles fijn met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zeezout.
Hak de afgekoelde hazelnoten grof met een groot mes en verdeel de stukjes over de salade.
Drizzle de kruidendressing over de salade en garneer met verse bieslook en peterselie naar smaak.
Notities
Extra benodigdheden: koekenpan, staafmixer
Nog geen beoordelingen