Hoofdgerechten

Griekse rijstschotel

Dit is eigenlijk een heel makkelijk ovengerecht, omdat alles eerst in een pan op het vuur kort gebakken wordt. Daarna gaat alles bij elkaar in een ovenschaal, inclusief de ongekookte rijst. En de oven doet de rest.

Wij aten er een warm stokbrood bij met deze frisse tzatziki.

 

Griekse rijstschotel

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 800 gram Provençaalse roerbakmix (Of in stukjes gesneden courgette, paprika, uien, peen en peterselie)
  • 1 el gedroogde oregano
  • 300 gram gekruid kipgehakt
  • 200 gram rijst
  • 690 gram passata di pomodoro
  • 200 ml heet water
  • 200 gram feta
  • 2 el verse peterselie fijngesneden

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snijd de knoflook fijn.

3

Verhit de olie in een hapjespan en bak de Provençaalse groente, knoflook en oregano 5 minuten op middelhoog vuur.

4

Draai ondertussen kleine balletjes van het gehakt.

5

Roer de rijst zonder te koken met de tomatensaus en het water door het groentemengsel.

6

Voeg de balletjes toe en breng aan de kook.

7

Verdeel het mengsel over de ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.

8

Bak ongeveer 40 minuten in het midden van de oven.

9

Neem na 30 minuten de ovenschaal uit de oven, roer door en verkruimel de feta erover. Bak nog ongeveer 10 minuten zonder aluminiumfolie in de oven.

10

Garneer met verse peterselie.

Notities

Extra benodigdheden: ovenschaal, aluminiumfolie

Deze recepten vind je misschien ook leuk

6 Comments

  • Reply
    Paula
    22 december 2020 at 16:00

    Ik wil dit recept graag proberen maar ik begrijp de duur in de oven niet zo goed…
    Er staat 40 minuten. Haal het er na 20 minuten uit en verdeel de feta erover. Moet het dan weer 20 minuten terug en daarna nog 10 minuten zonder folie of
    Na 20 minuten de feta erover en dan 10 minuten zonder folie?
    In het eerste geval staat het dus 50 minuten in de oven en in het laatste geval staat het maar 30 minuten in de oven.
    Welke is nu de bedoeling?

    • Reply
      bbqandcooking
      22 december 2020 at 16:09

      Hoi Paula, wat goed dat je het vraagt! Ik heb het recept aangepast. Is in totaal 40 minuten oventijd. Eerst 30, daarna nog 10 minuten zonder aluminiumfolie. Succes!

  • Reply
    Vivian
    2 januari 2023 at 16:21

    Hoe lang moet alles koken in de pan?

    • Reply
      bbqandcooking
      2 januari 2023 at 17:41

      Hey Vivian, zodra het aan het koken is mag alles in de ovenschaal geschept worden. Daarna gaat de schaal de oven is.

  • Reply
    Annemarie
    19 april 2023 at 09:28

    Kan ik dit gerecht ook van te voren maken en dan later pas in de oven zetten? (Waarschijnlijk moet het er dan wel iets langer in denk ik)

    • Reply
      bbqandcooking
      19 april 2023 at 10:09

      Dat kan zeker. Ik zou alles klaarmaken tot de 7e stap van het recept. Zodra het in de oven gaat, na 40 minuten even checken en eventueel de oventijd verlengen met ongeveer 10 minuten.

    Laat een antwoord achter aan bbqandcooking Cancel Reply